Technisch advies

Met meer dan 30 jaar ervaring heeft Mar-Oil een zeer goede reputatie opgebouwd op het gebied van motoroliën, het oplossen van inwendige motorvervuiling en het achterhalen van de oorzaken van eventuele motorschade.

 

We bieden technische ondersteuning aan jou en jouw bedrijf, zodat jij kunt profiteren van onze kennis en ervaring. Zo brengen we kennis weer terug in de werkplaats.

Het begint met de juiste olie

Een belangrijk deel van onze service richt zich op het gebruik van de juiste olie. We hebben ontdekt dat monteurs het advies van grote olieproducenten vaak klakkeloos overnemen, terwijl de keuze voor de juiste motorolie vaak meer vraagt.

Natuurlijk zijn de keuzeschema’s van de olieproducenten heel bruikbaar. Mar-Oil is leverancier van meerder bekende oliemerken en u kunt gebruik maken van de oliegids van deze merken.

Toch is het belangrijk om te beseffen dat elke motor en elk probleem uniek is, en dat de geboden oplossing uit zo’n keuzeschema niet per se de beste oplossing is.

Met onze ruime ervaring geven we een advies op maat, zodat je de problemen van jouw klanten volledig oplost.

Ongecontroleerde voorontsteking (LSPI). Wij helpen het tot een minimum te beperken.

Low Speed Pre Ignition (LSPI) is ongecontroleerde voorontsteking die kan optreden bij laag toerental en hoge belasting van de motor. Dat heeft onder meer te maken met de steeds grotere prestaties die er van de steeds kleinere en zuiniger motoren worden gevraagd. Onze technische specialisten werken nauw samen met Forté en diversen smeermiddelenfabrikanten voor maatwerk in advies en oplossingen.

Probleem en oorzaak van LSPI

LSPI komt af en toe voor bij benzinemotoren met turbo en directe brandstofinspuiting (DI) in combinatie met brandstofbesparende motoroliën met zeer lage viscositeitsklasse van verschillende OEM’s. Er zijn verschillende factoren die dit kunnen veroorzaken, zoals afzettingen, olieverdunning, olieconsumptie, hoge thermische belasting bij compressie, het inspuitbeeld van de brandstof en klepvervuiling.

Oplossingen van LSPI

Wil je motorschade voorkomen of tot een minimum beperken? LSPI-problemen kan je verminderen door olie van hoge kwaliteit te gebruiken met voldoende additieven. Mar-Oil  biedt hiervoor de juiste olie, Forte de juiste additieven. Omdat elke situatie weer anders is, is advisering en oplossing maatwerk. Dankzij onze korte lijnen met deze technische deskundigen kunnen wij jou snel en goed adviseren.

Meer weten?

Wil je graag eens verder praten over het LSPI probleem en de oplossingen die wij daarvoor hebben? Neem dan gerust contact met ons op.