Adblue & adb+

AdBlue

Een eenvoudig te gebruiken, hoogwaardige ureumoplossing. Adblue is een gedeponeerd handelsmerk voor AUS32, ofwel 32,5% waterhoudende ureumoplossing. Het wordt in het SCR-systeem toegepast om de uitstoot van stikstofoxiden uit de uitlaat van zware dieselvoertuigen te verminderen.

Steeds meer vrachtwagens, landbouw- en grondverzetmachines zijn voorzien van een SCR-katalysator met AdBlue. Je ziet steeds meer personenwagens met een TDI-motor die gebruik maken van dit product, waaronder Audi, Volkswagen, BMW, Ford en Peugeot.

AdBlue is een heldere, niet giftige en veilige hoogzuivere ureumoplossing. Het is niet explosief, niet ontvlambaar en niet schadelijk voor het milieu. Het behoort tot de categorie vervoerbare vloeistoffen met een minimaal risico. Het is geen brandstof of brandstofadditief. Het moet worden gebruikt in een aparte speciale tank in zware voertuigen. Navullen kunt u dus ook zelf. Mocht u dit op uw handen morsen, dan kan dit eenvoudig met water worden afgespoeld.

   

  Beschikbare AdBlue verpakkingen

  – 3.5 liter pouch

  – 10 liter cans

  – 200 liter vaten

  – 1000 liter IBC’s

  – Bulk

  Specificaties

  Voldoet aan de gestelde ISO norm: ISO 22241(-1,-2)

  ADB+

  De AdBlue voor machines die vaak kortstondig draaien.

  ADB+ is op dezelfde manier opgebouwd als AdBlue. Ook dit product bestaat voor 32,5% uit Ureum en voor de rest uit gedemineraliseerd water.

  Maar, het verschil zit hem in één ding! ADB+ / OptiSpray bestaat uit standaard AdBlue conform de ISO 22241 norm aangevuld met een speciale reinigende toevoeging. Deze toevoeging gaat het kristalliseren van de AdBlue in de SCR-katalysator tegen, ook wanneer deze niet volledig op bedrijfstemperatuur komt.

  Met ADB+ voorkom je dus verstopping door kristallisatie en dus ook vermogensverlies en onderhoudskosten aan uw voertuig.

  Beschikbare adblue verpakkingen

  – 20 liter cans

  – 210 liter vaten

  – 1000 liter IBC’s

  Specificaties AdBlue

  • Bevat een reinigende toevoeging
  • Voorkomt vermogensverlies en onderhoudskosten t.g.v. kristalvorming in de SCR-katalysator
  • Voldoet aan ISO 22241 norm (m.u.v. de reinigende toevoeging)

  Services

  Bekijk ook eens onze andere producten en diensten

  Smeermiddelenwinkel

  Webshop

  Bekijk ook eens onze webshop voor ons uitgebreide assortiment

  Smeermiddelen en Vetten

  Alles voor automotive, de tweewielers, heavyduty en voor industriële toepassingen.

  Technisch advies

  Bestaande uit het oplossen van inwendige motorvervuiling en achterhalen van oorzaken van motorschade.