Smeermiddelen en vetten

Kwaliteit en service staan bij Mar-Oil hoog in het vaandel. Wij zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om in te springen op ontwikkelingen in de markt. 

Waarom meerdere oliemerken

Door jarenlange ervaring blijkt dat veel oliemerken hun specialisme hebben. Er is een groot verschil in Automotive, Heavy Duty, industrie etc. Daarom heeft Mar-Oil er voor gekozen om meerdere oliemerken aan te kunnen bieden. Ieder segment vraagt om hun specifieke olie.

Een van de specialiteiten van Mar-Oil is de motorolie-analyse.

De motorolie-analyse kan preventief worden ingezet om motorproblemen te voorkomen, of als middel om te achterhalen waarom motorproblemen zijn ontstaan.

Wat is een motorolie-analyse

Met behulp van geavanceerde apparatuur kan Mar-Oil de ‘gezondheid’ van de gebruikte motorolie bepalen. Dit heeft enorme toegevoegde waarde bij de diagnose van problemen, en het helpt bij het geven van het juiste advies aan je klanten.

Met een motorolie-analyse komen we erachter of er sprake is van verontreinigingen in de olie, bijvoorbeeld of er brandstof bij de olie zit. We kijken onder andere naar de viscositeit en oxidatie van de olie. Aan de hand van de motorolie-analyse kunnen we ook een nauwkeurige inschatting maken van de inwendige staat van de motor.

Voorkomen én genezen

Zoals gezegd is het mogelijk om een preventieve motorolie-analyse uit te laten voeren. Eigenlijk is dit de enige manier om inzicht te krijgen in de staat van een motor. Uit de motorolie is af te leiden of er sprake is van vervuiling of andere problemen in de motor. Met een preventieve motorolie-analyse voorkom je problemen en wordt de levensduur van een motor verlengd.

Motorolie-analyse kan ook heel goed gebruikt worden bij het diagnosticeren van motorproblemen. Aan de hand van de motorolie is het mogelijk te achterhalen wat er fout is gegaan, en wat de schade aan een motor heeft veroorzaakt. Zo pak je het probleem bij de kern aan, en zorg je ervoor dat je klanten niet steeds met hetzelfde probleem terugkomen.

Waarom kiezen voor Mar-Oil

Een uitstekende service, snelle levertijd, technische ondersteuning en de mogelijkheid tot afname van een breed assortiment smeermiddelen in zowel groot- als kleinverpakkingen.