Technisch advies

Het begint met de juiste olie

 

Een passend advies

Met meer dan 30 jaar ervaring heeft Mar-Oil een goede reputatie opgebouwd op het gebied van motoroliën, het oplossen van inwendige motorvervuiling en het achterhalen van de oorzaken van eventuele motorschade. We bieden technisch advies aan jou en/of jouw bedrijf, zodat jij kunt profiteren van onze kennis en ervaring. Zo brengen we kennis weer terug in de werkplaats.

Een belangrijk deel van onze service richt zich op het gebruik van de juiste olie. We hebben ontdekt dat monteurs het advies van grote olieproducenten vaak klakkeloos overnemen, terwijl de keuze voor de juiste motorolie vaak meer vraagt. Natuurlijk zijn de keuzeschema’s van de olieproducenten heel bruikbaar. Toch is het belangrijk om te beseffen dat elke motor en elk probleem uniek is, en dat de geboden oplossing uit zo’n keuzeschema niet per se de beste oplossing is.

Wij geven een technisch advies op maat, zodat jij de problemen van jouw klanten volledig oplost.

Wat is een motorolie-analyse?

Met behulp van geavanceerde apparatuur kan Mar-Oil de ‘gezondheid’ van de gebruikte motorolie bepalen. Dit heeft enorme toegevoegde waarde bij de diagnose van problemen en het helpt bij het geven van het juiste advies aan jouw klanten.

Met een motorolie-analyse komen we erachter of er sprake is van verontreinigingen in de olie, bijvoorbeeld of er brandstof bij de olie zit. We kijken onder andere naar de viscositeit en oxidatie van de olie. Aan de hand van de motorolie-analyse kunnen we ook een nauwkeurige inschatting maken van de inwendige staat van de motor.

Het is mogelijk om een preventieve motorolie-analyse uit te laten voeren. Eigenlijk is dit de enige manier om inzicht te krijgen in de huidige staat van een motor. Uit de motorolie is af te leiden of er sprake is van vervuiling of andere problemen in de motor. Het uitvoeren van een preventieve motorolie-analyse kan problemen voorkomen en zo wordt de levensduur van een motor verlengd.

Een motorolie-analyse kan ook heel goed gebruikt worden bij het diagnosticeren van motorproblemen. Aan de hand van de motorolie is het mogelijk te achterhalen wat er fout is gegaan, en wat de schade aan een motor heeft veroorzaakt. Zo pak je het probleem bij de kern aan, en zorg je ervoor dat je klanten niet steeds met hetzelfde probleem terugkomen.

Ongecontroleerde voorontsteking

Low Speed Pre Ignition (LSPI) is ongecontroleerde voorontsteking die kan optreden bij laag toerental en hoge belasting van de motor. Dat heeft onder meer te maken met de steeds grotere prestaties die er van de steeds kleinere en zuiniger motoren worden gevraagd. Onze technische specialisten werken nauw samen met Forté en diversen smeermiddelenfabrikanten voor maatwerk in advies en oplossingen.

Probleem en oorzaak van LSPI

LSPI komt af en toe voor bij benzinemotoren met turbo en directe brandstofinspuiting (DI) in combinatie met brandstofbesparende motoroliën met zeer lage viscositeitsklasse van verschillende OEM’s. Er zijn verschillende factoren die dit kunnen veroorzaken, zoals afzettingen, olieverdunning, olieconsumptie, hoge thermische belasting bij compressie, het inspuitbeeld van de brandstof en klepvervuiling.

Oplossingen van LSPI

Wil je motorschade voorkomen of tot een minimum beperken? LSPI-problemen kan je verminderen door olie van hoge kwaliteit te gebruiken met voldoende additieven. Mar-Oil  biedt hiervoor de juiste olie, Forte de juiste additieven. Omdat elke situatie weer anders is, is advisering en oplossing maatwerk. Dankzij onze korte lijnen met deze technische deskundigen kunnen wij jou snel en goed adviseren.

Meer weten?

Wil je graag eens verder praten over het LSPI probleem en de oplossingen die wij daarvoor hebben?

Meer Services

Bekijk ook eens onze andere diensten

Smeermiddelenwinkel

Webshop

Bestel direct in onze webshop! Profiteer van de beste aanbiedingen en laat de olie thuis leveren. Ook voor onderhoudsproducten bent u hier aan het goede adres

Brandstoffen

De dieselprijzen veranderen continu. Wij bieden een divers assortiment met messcherpe prijzen.

Smeermiddelen & Vetten

Alles voor automotive, de tweewielers, heavyduty en voor industriële toepassingen.

AdBlue & ADB+

AdBlue is een uiterst zuiver mengsel van gedemineraliseerd water en ureum dat door velen wordt gebruikt voor het reduceren van stikstofoxiden (NOx) in uitlaatgassen.